Impresivno i jedinstveno

Fasada

Fasada zgrade je planirana kao ventilirana fasada sa različitim završnim obradama u zavisnosti od pozicije. Podrum je završen prirodnim, rustičnim pločama od kamena debljine 3 cm na inox podkonstrukciji, sa završnom obradom ivica u obliku zaobljenog ćoška. Prizemlje i gornji spratovi su obloženi velikim keramičkim pločicama za fasadu, debljine 5 mm, na standardnoj metalnoj podkonstrukciji.

Reljefni terakota paneli za fasadu postavljeni su na povučenom spratu i prozorima u izbačaju. Sve završne obrade se montiraju kačenjem ili lepljenjem na standardne distancere potrebne visine kako bi se obezbedio sloj za ventilaciju.

Keramičke fasadne pločice velikog formata

Prirodne, rustične kamene ploče na inox konstrukciji

Reljefni fasadni terakota paneli

Impresivno i jedinstveno

Fasada – Okov

Kombinacija rotirajućih i kliznih aluminijumskih okvira – Napravljeni od aluminijumskih profila sa termičkim prekidom, u boji RAL 1035. – Skriveni, spolja montirani bež-beli aluminijumski venecijaner sa daljinskim upravljačem – Klizna mreža protiv insekata na kliznim okvirima ili rolo mreža na rotirajućim okvirima. – Trostruko termoizolovano staklo AGC Glass Europe ili ekvivalentno – Na niskim parapetima, kao ogradu na spoljnoj strani koriste se vertikalni čelični flanši u boji fasade – Na terasama, ograda od vertikalnih čeličnih flanši, završena horizontalnim komadom ravnoog čelika na vrhu, – Puderasto premazana u boji RAL 1035 Metalik.

Impresivno i jedinstveno

Zidni i fasadni slojevi

Zidovi i krov

Zidovi između apartmana su napravljeni od silikatnih blokova debljine 20 cm, sa zvučnom izolacijom sa obe strane, a prekriveni su gipsanim premazom. Ostali zidovi su napravljeni od zidnih blokova debljine 19 cm, prekriveni su izolovanim gipsanim premazom prema hodnicima. Pregradni zidovi i kanali za instalacije su od cigle. Na svim zgradama se nalaze ravni neprohodni krovovi sa izdržljivim završnim slojem.

Izolacija

Unutar fasada se koristi izolacija od kamene vune debljine 15 cm, osim na delu gde je obloga od kompozitnih aluminijumskih panela, gde je izolacija debljine 12 cm. Ispod cementnog estriha u stambenom prostoru koristiće se izolacija od ekspandiranog polistirena debljine 1 cm kao zvučna izolacija od udarnog zvuka i izolacija debljine 3 cm kao termički sloj izolacije.

Termoizolacija od 5 cm se postavlja na zidove hodnika, a za apartmane u okviru gipsanih obloga koristi se sloj kamene vune debljine 3 cm u prostorima koji nemaju povećanu vlažnost i termo-gipsani malteri u kupatilima. Između apartmana, zbog zahteva za većom izolacijom, silikatni blok je obložen sa obe strane sa slojem kamene vune debljine 3 cm u gipsanom premazu.

Plafon

Armirani betonski plafoni u apartmanima su konačno izglađeni i prekrečeni belom disperzionom bojom nakon nanošenja tankog sloja maltera. U kupatilima apartmana se planiraju spušteni plafoni od vodootpornih gipsanih ploča na podkonstrukciji visine 20cm. Na terasama se planira spušteni plafon od vodootpornih gipsanih ploča na podkonstrukciji, prekrečen spoljnom fasadnom bojom.

Impresivno i jedinstveno

Vrata

Ulazna vrata

Ulazna vrata – Tamno drvo

  • Vrata visokog kvaliteta sa visokim stepenom sigurnosti
  • Visina vrata je 223cm, a širina 110cm
  • Sistem zaključavanja sa 3 sistema zaključavanja i 6 tačaka zaključavanja, uz sigurnosnu bravu, pružaju maksimalan nivo protivprovalne zaštite i zaštite od požara – Kvalitetna oprema
  • Prirodna furnirska završna obrada, dizajn tamnog drveta
  • Zvučna izolacija do 42dB

Sobna vrata

Sobna vrata – Bela

  • Vrata visokog kvaliteta za unutrašnje prostorije
  • Visina vrata je 216 cm, a širina varira između 81-91 cm
  • Jednokrilna su i napravljena od laminiranog drveta, sa dovratnikom prekrivenim 4 mm MDF-om
  • Okov vrata sadrže skrivene šarke
  • Vrata su premazana završnim slojem u beloj boji

Jedinstveno i unikatno

Završne obrade podova i zidova

Pod u apartmanu

Podne obloge su dizajnirane sa višeslojnim parketom od tvrdog drveta, kao što je hrastov parket, za dnevnu sobu, dok se za zidove i podove gde je potrebno koristi prva klasa granitna keramika, poput kupatila i kuhinje.

Parketne daske su različitih širina, u rasponu od 12cm do 16cm, i dužina od 120cm do 160cm. Postavljene su u ravnom obrascu bez rustičnog izgleda. Parket je završen mat lakom na bazi vode za parketne podove.

Pod i zidovi u kupatilu

Pod i oblaganje zidova u kupatilu dizajnirani su uz pomoć granitne keramike prve klase renomiranih italijanskih, španskih ili sličnih proizvođača.

Pod u kupatilu je obložen velikim formatnim pločicama maksimalne visine. Iza umivaonika u kupatilu planirane su tanke sive dekorativne pločice sa šarama.

Zid u kuhinji

Na zidovima kuhinje planira se postavljanje velikih ploča od porcelanskog kamena u dezenu kamena, debljine 6mm, na radnoj površini i pregradnom zidu iznad nje (do visine od 150cm od poda).

Cilj dizajna je da se postigne prirodna boja, tekstura i nijanse kamena.

Terasni pod

Za pokrivanje poda na terasi predviđene su granitne pločice velikog formata sa ne klizajućim svojstvom za veću sigurnost.

Impresivno i jedinstveno

Sanitarna oprema

Sanitarni uređaji planirani za toalete i kupatila u zgradi su uređaji prve klase. Sanitarni uređaji uključuju umivaonike iznad pulta, viseće WC šolje, Geberit ugradne vodokotliće, Ariston Velis EVO SOL bojlere za toplu vodu, tuš kabine sa staklenim panelima i inox linearnim slivnicima, kao i tuš slavine i mešalice italijanskog brenda.

Impresivno i jedinstveno

Vodovod i kanalizacija

Vodovodni sistem

Vodovodni sistem u zgradi je projektovan koristeći polipropilenske PP-R vodovodne cevi, dok su vertikalni vodovi i distributivna mreža u sanitarnim prostorijama napravljeni od troslojnih polipropilenskih cevi i fitinga odgovarajućih dimenzija prema proračunu. Za svaki stan, planirani su daljinski očitavajući kontrolni vodomeri u revizionim otvorima iznad ugrađenih vodokotlića.

Priprema tople vode se rešava lokalno, putem bojlera koji se nalaze u kupatilima i kuhinjama. Bojleri zapremine 80 litara se postavljaju iznad veš mašine i sušilice i skriveni su unutar kupatilskog nameštaja, u skladu sa dizajnom ostatka unutrašnjosti apartmana. Nisko postavljeni pritisni bojleri zapremine 10 litara se instaliraju ispod sudopera.

Kanalizacija

Kanalizacioni sistem je projektovan sa odgovarajućim brojem vertikalnih cevi za sakupljanje otpadnih voda. Vertikalne cevi su ugrađene u kanale. Horizontalna distribucija u sanitarnim prostorijama je smeštena unutar zidova i u ugradnom podu sanitarnih prostorija.

Ceo sistem distribucije nagiba se od 1 do 2%. Kompletan distributivni sistem kanalizacije je projektovan sa zvučno optimizovanim troslojnim odvodnim cevima od polipropilena.

Impresivno i jedinstveno

Grejanje i ventilacija

Sistem grejanja

Sistem grejanja se sastoji od centralnog grejanja sa visokim aluminijumskim radijatorima sa bimetalnim premazom, kao i dodatnim cevnim radijatorima (sušačima peškira) u kupatilima i toaletima.

Svi grejni uređaji su opremljeni termostatskim ventilima i predpodešenim termostatskim ventilima za radijatore radi energetske optimizacije.

Klimatizacija

Planirane su skrivene unutrašnje jedinice za klimatizaciju smeštene ispod MDF maski. Klimatizovani vazduh se distribuira kroz ugrađene rešetke. Spoljne jedinice se nalaze na krovu zgrade.

Ventilacija

Sistem ventilacije uključuje prisilnu ventilaciju u kupatilima sa usisnim ventilatorima opremljenim ventilima za jednosmernu struju vazduha i tajmerima.

Impresivno i jedinstveno

Električne instalacije

Svaki stan ima svoj sopstveni dvotarifni direktni brojač koji će biti smešten u električnoj prostoriji za distribuciju brojila. Pored ulaznih vrata stana, ugrađene su razvodne table sa standardnim termootpornim plastičnim kućištima i zaštitnim vratima. Projekat uključuje sistem sa karticom za pristup stanu. Deo instalacije u stanovima se kontroliše putem opreme zasnovane na SMART protokolu.

Kontrola osvetljenja (uključivanje/isključivanje i prigušivanje) kao i kontrola rada roletni obezbeđena je putem dugmića i dodatno putem aplikacije na pametnom telefonu. U dnevnom boravku i trpezariji moguće je prigušivanje centralnog svetla iznad stola (za tu svrhu su obezbeđena dva kanala). Ostali izvori svetlosti mogu samo da se uključe ili isključe.

Moguća je kontrola motorizovanih roletni u svim prostorijama gde su instalirane. Takođe, obezbeđena je kontrola sistema klimatizacije. Svaki touch panel ima integrisani senzor temperature. Za svrhe kontrole, obezbeđeni su stakleni touch paneli sa osetljivim poljima i odgovarajućim simbolima. U svakoj sobi su instalirani odgovarajući paneli sa odgovarajućim brojem polja. Svaki kanal (polje) može kontrolisati bilo koji uređaj u sistemu. Na osnovu informacija sa senzora, moguće je aktivirati osvetljenje simbola ili izvršiti različite radnje u iDM3 softveru, kao što je uključivanje svetlosnih kola u sobi.

Jedinstveno i unikatno

Rasveta

Postavljanje osnove

Ugrađeno ugradno svetlo sa IP zaštitom, u suspendovanom plafonu kupatila
Prečnik: Ø154 mm, Visina: 63 mm

Svetlo sa površinskom montažom, u hodnicima apartmana bez suspendovanog plafona
Prečnik: Ø110 mm, Visina: 63 mm

Ugrađeno ugradno svetlo, u hodnicima apartmana ugrađeno u suspendovani plafon
Prečnik: Ø120 mm, Visina: 60 mm

Ugrađeno ugradno svetlo sa IP zaštitom, u suspendovanim plafonima terasa
Prečnik: Ø216 mm, Visina: 106 mm

Unutrašnje osvetljenje (opremanje enterijera)

Unutrašnje svetlo za ogledalo, u kupatilu iznad lavaboa D:Ø600 mm, Š: 27 mm

Unutrašnje ugradno svetlo, ugrađeno u zaštitnu masku klima uređaja D:Ø65 mm, V: 69 mm

Unutrašnje viseće svetlo u trpezariji D:Ø230 mm, V: 340 mm

Unutrašnje viseće svetlo u dnevnoj sobi D:Ø1400 mm

Jedinstveno i unikatno

Liftovi

U sklopu kompleksa Kraljeva česma nalaze se tip kabine lifta kao što je Schindler ili liftovi sličnih renomiranih proizvođača koji se dizajnom savršeno uklapaju.

Instalirana su automatska vrata koja se otvaraju u jednom smeru (teleskopska) ili u oba smera (centralna). Kabina je samonoseća, kompaktna, napravljena od čeličnih profila i limova, zaštićena osnovnom bojom i opremljena kontrolnom kutijom.

Kabine su završene u RAL 1035 metalik boji. Ulazni prostor lifta je istaknut velikim keramičkim pločicama velikog formata.

Telekomunikacije

Jedinstveno i unikatno

Struktura

Svi objekti u kompleksu su armirano betonski, niski objekti sa temeljima na temeljnoj ploči. Podna konstrukcija se sastoji od armirano betonskih ploča debljine 20cm, koje se podupiru armirano betonskim gredama i zidovima ili stubovima na odgovarajućim razmacima. Horizontalne sile uzrokovane vetrom i seizmičkom aktivnošću se odupiru armirano betonskim zidovima u oba ortogonalna pravca.

Broj spratova u objektima varira od 2P+Su+P+2+Ps do Su+P+2+Ps.

Vertikalna komunikacija obezbeđena je armirano betonskim stepeništima sa jednim letom i liftovima. Podrum je projektovan za parking putničkih vozila u skladu sa arhitektonskim dizajnom.

Tipične stambene zgrade (C, D, E, F, R) imaju pristup garažama duž cele dužine fasade nasuprot pešačkog ulaza u zgradu. Netipične stambene zgrade (G, H, B) imaju pristup na jednom mestu i dele saobraćajne i parking prostore unutar zajedničke garaže. U zgradama G i H projektovani su parking sistemi poput liftova, a u temeljima tih zgrada formiraju se jame za parking sisteme zajedno sa jamama za liftove i separatore.

Jedinstveno i unikatno

Nameštaj

Čitav enterijer kompleksa „Kraljeve česme“ odiše luksuzom i elegancijom. Prilikom opremanja svakog stana, odabrani su nameštaj izrađen od najkvalitetnijih materijala, sa posebnom pažnjom posvećenom odabiru detalja koji pretvaraju prostor u raskošan dom. Svi elementi u prostoru izrađeni su od prirodnih materijala kako bi se gosti osećali udobno i opušteno, što je uz estetiku, jedan od glavnih kriterijuma prilikom odabira nameštaja.