WELLNESS BY GOCO HOSPITALITY

Uronite u naše
programe koji će vam
promeniti život

U okviru spa i wellness centra u kompleksu Kraljeva česma radi tim stručnjaka čiji će vam saveti pomoći da odaberete adekvatan tretman u skladu sa vašim željama i potrebama. Ovaj potpuno individualni prisup svakom gostu garantuje postizanje maksimalno pozitivine efekte sa svakim tretmanom.

Infracrvena sauna

Infracrvena toplota se obično prenosi putem keramike za skladištenje toplote, pri čemu se dugotalasno infracrveno zračenje apsorbuje u gornjim slojevima kože za intenzivnije znojenje pri nižoj temperaturi u odnosu na običnu saunu.

Ova toplota se zatim raspoređuje po celom telu i slična je prijatnom osećaju zagrevanja od sunca, ali bez izlaganja štetnim ultraljubičastim zracima.

Glavne prednosti infracrvene saune uključuju: detoksikaciju, gubitak težine i sagorevanje kalorija, smanjenje stresa i umora, olakšanje u mišićima, smanjenje bolova u zglobovima.

Krioterapija

Krioterapija je regenerativna terapija koja stimuliše telo na samoizlečenje putem stezanja i širenja krvnih sudova usled izlaganja izuzetno niskim temperaturama.

Krioterapija može podržati proces obnove kako na koži, tako i mentalno i fizički pružajući izliv endorfina koji pomaže povećanju fokusa i poboljšanju kognitivnih funkcija.

Glavne prednosti krioterapije uključuju: jačanje imunološkog sistema, poboljšanje sportskih performansi, ubrzanje oporavka mišića i sportskih povreda, olakšanje od bolova povezanih sa artritisom i prevenciju demencije i Alchajmerove bolesti.

Hiperbarična terapija kiseonikom

Kiseonik je vitalan za mehanizam razmene energije u telu, uništava toksične supstance i podstiče rast novih ćelija. Povećanje unosa kiseonika ima neverovatan efekat na telo, a terapija kiseonikom može poboljšati ove procese pružanjem ćelijama 14 puta više kiseonika nego što bi obično dobijale.

Glavne prednosti hiperbarične kiseonične terapije uključuju: povećanje energije i vitalnosti, unapređenu funkciju mozga i pamćenje, smanjenje napetosti i nivoa stresa, smanjenje umora i poboljšan san, kao i čišćenje pluća od zagađivača.

Biohacking Orb

Biohacking Orb je višesenzorna komora koja koristi neuro-akustičnu terapiju zvukom, primenjujući određene zvučne frekvence uz kromoterapiju i aromaterapiju kako bi izazvala željeno stanje mozga, od stimulisanja kreativnih misli do dubokog mentalnog spokoja, postižući poboljšano stanje mentalnog i fizičkog blagostanja.

Glavne prednosti „biohacking orb“ tretmana uključuju: poboljšanje funkcije mozga, stimulaciju kreativnosti i pozitivnih misli, povećanje fizičkog oporavka, smanjenje bola i poboljšanje pokretljivosti zglobova.

Terapija crvenim svetlima

Ova neinvazivna terapija koristi LED svetlosnu energiju koja pokreće prirodne procese ćelija u telu, ubrzavajući obnavljanje i oporavak kože. Ova terapija se preporučuje za oporavak kože od posledica oštećenja od sunca, akni, ekcema, dermatitisa, inflamatornih stanja, kao i za zaceljivanje rana i neutralisanje ožiljaka.

Glavne prednosti terapije crvenom svetlošću uključuju: poboljšanje zarastanja rana i regeneraciju tkiva stimulacijom proizvodnje kolagena i fibroblasta, poboljšanje zarastanja kostiju i stimulaciju rasta, smanjenje upale ćelija i povećanje cirkulacije krvi.

Limfna presoterapija

Ova terapija stimuliše limfnu drenažu i čisti telo od toksina koristeći alternativno stimulisanje i opuštanje tela. Ova terapija ima brojne koristi za telo, kako u fizičkom tako i estetskom pogledu. Može se kombinovati sa drugim tretmanima poput masaže lica, vrata i ramena radi poboljšanja cirkulacije krvi u licu i telu.

Glavne prednosti limfne presoterapije uključuju: smanjenje otoka i ukočenosti (idealno nakon dugih letova), čvrstu i toniranu kožu, stimulaciju imunološkog sistema, poboljšanu razmenu krvi i cirkulaciju, kao i pomoć u eliminaciji toksina.

PEMF

PEMF tehnologija emituje elektromagnetne talase različitih frekvencija sa ciljem stimulisanja i podsticanja prirodnih procesa oporavka tela. PEMF poboljšava prirodne procese oporavka tela i cilja na područja koja su pogođena upalom, umorom i bolom i vraća zdrave elektromagnetne naboje ćelija.

Glavne prednosti PEMF terapije uključuju: poboljšanu cirkulaciju, povećanje nivoa energije, ispravljanje disfunkcije ćelija i obnavljanje ćelijske energije, unapređenje sportskih performansi i brži oporavak od povreda.

Ciljana krioterapija

Trenutni efekat hlađenja na koži dovodi do odmah vidljivog i korisnog stezanja krvnih sudova i ćelija, podstičući detoksikaciju i limfnu drenažu. Ciljana krioterapija ima mnoge prednosti, kao što su povećana proizvodnja kolagena, regeneracija ćelija i smanjenje upale kože.

Glavne prednosti ciljane krioterapije uključuju: zatezanje i učvršćivanje kože, poboljšanu cirkulaciju krvi, ublažavanje telesnih bolova i glavobolja, poboljšanje zarastanja i podmlađivanje kože, kao i smanjenje celulita i poboljšanje tonusa kože.

Klasični tretmani

Masaže

U ponudi postoje brojne masaže između kojih gosti, prilikom posete wellness i spa centru, mogu odabrati odgovarajuće masaže inspirisane istočnom i zapadnom kulturom. Svaka od masaža tretira različite tegobe, a najčešće su to posledice stesa, napetnost i bolovi u različitim delovima tela. U ponudi su tretmani poput duboke masaže tkiva, šijacu masaže, limfne drenaže, sportske masaže i aromaterapije po preporuci.

Tokom masaža se koriste lekovita terapijska ulja najvišeg kvaliteta, neka od njih sadrže brojne lokalne biljne sastojke, a pored toga se koriste i balzami za aromaterapiju, CBD i esencijalna ulja iz celog sveta. Masaže su osnova svakog wellness i spa iskustva i svakako je preporuka da masaža bude tretman od koga se počinje vaše wellness putovanje.

Tretmani za telo

Izbor tretmana tela obuhvata bogato iskustvo koje može uključivati obloge, pakovanja i pilinge, koristeći najbolje naučno napredne supstance kako bi se rešili različiti problemi. Kombinacija različitih prirodnih preparata poput blata, treseta i moćnih lokalnih lekovitih biljaka i ulja pruža očigledne i opipljive rezultate.

Svi ovi tretmani su sastavni deo bogatog luksuznog iskustva svakog gosta koji poseti wellness i spa centar u okviru kompleksa Kraljeva česma. Tretmani tela mogu trajati od 60 do 90 minuta i mogu biti potpuno individualni tretmani ili deo seta tretmana koji uključuje brojne druge usluge.

Tretmani lica

Tretmani lica, poput tretmana tela, podrazumevaju korišćenje brojnih prirodnih preparata koji su bazirani na lokalnim lekovitim biljkama i uljima, a u kombinaciji sa prestižnom, medicinski ispitanom kozmetikom, obezbeđuju sigurne i pozitivne rezultate. Izbor tretmana lica je veoma raznovrstan, a gosti mogu odabrati odgovarajući u skladu sa svojim željama i potrebama uz adekvatnu preporuku stučnog osoblja.

Svaki od tretmana rešava konkretne probleme gosta, ali je benefit svakog tretmana regeneracija kože, sprečavanje znakova starenja i stimulacija proizvodnje novih, zdravih ćelija koje ublažavaju specifične probleme na koži. Redovni tretmani lica pomoći će da izgledate odmornije i svežije, posebno ukoliko ste na dnevnom nivou izloženi stresu i štetnim materijama koje mogu narušiti izgled i zdravlje kože lica.

Iskustvo opuštajuće saune

Opuštajuća sauna

Kombinujući muziku i hromaterapiju, opuštajuće dejstvo toplote poprimiće nove dimenzije. Iako tretmani u opuštajućoj sauni podrazumevaju visoku temperaturu, ipak je temperatura nešto niža u odnosu na standardnu saunu, ali se temperatura postepeno povećava tokom boravka u njoj. Tretman u sauni može biti programiran tako da se voda dozira direktno na grejač koji će generisati udare pare u određenim vremenskim intervalima uz adekvatnu opuštajuću muziku.

Glavne prednosti opuštajuće saune uključuju: duboko opuštanje tela i uma i oslobađanje neurotrofina iz mozga – faktora koji podstiču neurogenezu.

Kišna soba

Kišna soba predstavlja veoma posebno iskustvo koje podrazumeva vođenje gostiju kroz niz hladnih tuševa koji ovo iskustvo čine veoma uzbudljivim. U okviru kišne sobe gosti se susreću sa laganom maglom iznad glave, zatim slede zidni sprejevi, a kompletno iskustvo se završava sa posebnim zalivanjem koje predstavlja najhladnije iskustvo, ali se temperatura u kišnoj sobi, kao i kod opuštajuće saune, postepeno menja, odnosno postepeno postaje sve hladnija.

Glavne prednosti kišne sobe uključuju: oslobađanje endorfina i povećanu senzornu percepciju.

Multisenzorni salon

Na vrhuncu ovog meditativnog putovanja je multisenzorni salon koji uključuje posebno iskustvo kako za um tako i za telo. Meko zakrivljen prostor sa kupolastim plafonom i udobne ležaljke pomoći će da se fokusirate na brojne detalje i na taj način osetite: više žive boje, oštrije slike i povećate sposobnost pamćenja iskustva. Ovo iskustvo može se ponavljati, a projektovane slike mogu nuditi poptuno novu perspektivu pri svakoj poseti.